HTML

Első Tanács

Hiánytalan hiánypótló blog

Friss topikok

Linkblog

A főváros új vezetése hadat üzent a korrupciónak, írja a hvg.hu mondja a főplgi városüzemeltetési-helyettese. Éljen! mondom én.

Aztán rossz szokásomhoz híven elkezdtem gyanakodni és a gyanakvásomhoz,  a google segítségemre segített.  A "hadat üzent a korrupciónak" kifejezésre 6200 darab hadüzenetet dobott ki a az inetrnet vájára. Ha levonjuk belőle az ismétléseket (mondjuk elosszuk ezt a számot 20-al, ami a magyar internetes orgánumok fikciós száma), akkor is 310 darab különálló hadüzenetet kapunk. Itt nem egy hanem több önnálló háború zajlik mind Magyarországon, mind a világon. Bleh, ki hisz még ennek?

A leghíresebb hadvezérek a google szerint:

- Pintér Sándor, majd nekifutásból hadat üzent az összesbűncselekménynek (?)

- Bajnai Gordon, ő Transparency International rendezvényén, amit "ne vedd el a munkánkat", "miből élünk meg?" bekiábálások kisértek a TI munkatársai köréből.

- Radoslaw Sikorski lengyel védelmi miniszter. Lengyel barátainknál rögtön a katonák ellen üzentek hadat (ez valahogy, oylan tipikus lengyel hozzállás katonáknak hadat üzenni, de akkor kit vezetnek csatába, lsd wikipédia)

- Medvegyev: ceterum censeo hadat üzen a korrupciónak, és gazdasági élénkítést hajtott végre 2002-ben

- LMP: ők kollektíve, mindig mindenhol természetesen

- Mrisho Kikwete: "Az új államfő mindenesetre hadat üzent a korrupciónak." BIztos ami biztos alapon. Egyébként a hadüzenet fonotsságát mi sem jellemzi jobban, hogy egy közép-afrikai ország vezetőjéről beszélünk.

- Ion Iliescu, és Adrian Nãstase, kérték a politikai csoportosulások vezéreit, hogy szabaduljanak meg a korruptjaiktól, igyekezzenek lakat alá küldeni ezeket. Majd hadat üzentek.

- Zoran Djindjics megteremtette a szerb jogállamiságot, megkezdte a privatizációt, hadat üzent a korrupciónak, majd lelőttek.

- Karzai: Afganisztánban sincs elég háború, tehát ott is hadat üzennek a korrupciónak.

- Gyurcsány Ferenc: igen, ő is!

- Umaru Yar'Adua: Nigéria (11 volt nigéria kormányzót tartozttak le a nagy harcba, természetesen mind a 11 politikai ellenfél volt)

- Iveta Radicova: ő a szolvák miniszterelnök, nem hagyhatta ki ezt a lépést.

- Vicente Fox: Mexikói elnök volt.

- Orbán Viktor: miniszterelnökség

U.I.: nem azzal van bajom, hogy "harcolnak" ellene, hanem azzal, hogy ne vegyék már olyan komolyan ezt a mondatot, mintha jelentene bármit is......

U.I2.: "declare a war against corruption" esetén is nálunk csak elbaszottabb országat jelenít meg a gugli.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tanacsos.blog.hu/api/trackback/id/tr812469855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása